21:45 / 26-02-2025
21:30 / 26-02-2025
21:21 / 26-02-2025
20:43 / 26-02-2025
20:30 / 26-02-2025
20:19 / 26-02-2025
19:49 / 26-02-2025
19:30 / 26-02-2025
19:18 / 26-02-2025
18:52 / 26-02-2025
18:30 / 26-02-2025
18:22 / 26-02-2025
17:39 / 26-02-2025
17:30 / 26-02-2025
17:17 / 26-02-2025
16:44 / 26-02-2025
16:16 / 26-02-2025
16:00 / 26-02-2025
15:42 / 26-02-2025
15:30 / 26-02-2025
15:07 / 26-02-2025
15:00 / 26-02-2025
14:22 / 26-02-2025
13:36 / 26-02-2025
13:32 / 26-02-2025
12:32 / 26-02-2025
11:29 / 26-02-2025
11:17 / 26-02-2025
11:11 / 26-02-2025
11:06 / 26-02-2025
Sahibkartv.az xəbər verir ki, təbiiliyi qorumaq məqsədilə fermerlər süd fermentasiya texnologiyalarını inkişaf etdirirlər. Xüsusilə qatıq, kefir və pendir istehsalında süni qatqılar minimuma endirilərək daha təbii və sağlam məhsullar əldə olunur.
Son illərdə istehlakçılar qida məhsullarında təbii fermentasiya proseslərinə üstünlük verməyə başlayıblar. Bu, həm məhsulların dadını və qida dəyərini artırır, həm də insan sağlamlığı üçün faydalı probiotiklərin daha çox qalmasını təmin edir.
Yeni fermentasiya texnologiyaları süd məhsullarının uzunmüddətli saxlanmasını təmin edən süni konservantlar və emal proseslərindən imtina edərək, təbii fermentlərdən istifadəni təşviq edir. Bu yanaşma, ənənəvi üsullara əsaslanaraq süd məhsullarının dadını və keyfiyyətini qoruyur.
Fermerlər və süd məhsulları istehsalçıları xüsusi probiotik bakteriya mədəniyyətlərindən istifadə edərək daha sağlam qatıq və kefir istehsal edirlər. Həmçinin pendir istehsalında fermentasiya prosesləri optimallaşdırılaraq, təbii mayalanma metodları ilə daha zəngin və kompleks dadlar əldə edilir.
Bu yeni yanaşma, eyni zamanda, süd sənayesində daha az emal edilmiş və qida dəyərini qoruyan məhsullara olan tələbatı artırır. Təbiiliyə yönəlmiş bu tendensiya, gələcəkdə süd məhsullarının istehsalında yeni standartların formalaşmasına səbəb ola bilər.
Bölməyə aid digər xəbərlər