Son xəbərlər
Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM

Qida tullantılarının yenidən istifadəsi

Baxış: 190


Sahibkartv.az xəbər verir ki, qida sənayesində tullantıları minimuma endirmək üçün qida qalıqlarından yeni məhsullar hazırlanır.

Məsələn, qəhvə qabıqları tərkibindəki antioksidant və vitaminlər sayəsində üz baxımı üçün kosmetik vasitələrdə istifadə edilir. Bununla yanaşı, meyvə və tərəvəz qalıqlarından qida əlavələri, bitki əsaslı liflər və heyvan yemi hazırlanır. Portağal və limon qabıqlarından efir yağları əldə edilərək parfümeriya və təmizləyici vasitələrdə tətbiq olunur.

Eyni zamanda, çörək və dənli bitkilərdən qalan tullantılar fermentasiya prosesi ilə yeni protein mənbələrinə çevrilir. Süd sənayesində isə artıq qalan zərdabdan yüksək proteinli içkilər və probiotik məhsullar istehsal olunur.

Bu yanaşma həm ekoloji yükü azaldır, həm də qida sənayesində xammaldan daha səmərəli istifadə etməyə imkan yaradır.


Təsisçi və redaktor: Rüstəm Zülfüqarlı
Tel: +994 50 537 55 05
Ünvan: Bakı şəhəri, Yasamal rayonu, Mətbuat prospekti, 529-cu məhəllə, Azərbaycan Nəşriyyatı

“Sahibkartv.az” saytı Azərbaycan Respublikası Media Reyestrində rəsmi qeydiyyata alınmışdır.
(Qeydiyyat Şəhadətnaməsi № 3568E1527C938D).
VÖEN: 6100325452
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.