Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM
Ağıllı taxıl anbarları

22:12 / 27-02-2025

Səhra turizmi inkişaf edir

18:21 / 27-02-2025

Qida tullantılarının yenidən istifadəsi



Sahibkartv.az xəbər verir ki, qida sənayesində tullantıları minimuma endirmək üçün qida qalıqlarından yeni məhsullar hazırlanır.

Məsələn, qəhvə qabıqları tərkibindəki antioksidant və vitaminlər sayəsində üz baxımı üçün kosmetik vasitələrdə istifadə edilir. Bununla yanaşı, meyvə və tərəvəz qalıqlarından qida əlavələri, bitki əsaslı liflər və heyvan yemi hazırlanır. Portağal və limon qabıqlarından efir yağları əldə edilərək parfümeriya və təmizləyici vasitələrdə tətbiq olunur.

Eyni zamanda, çörək və dənli bitkilərdən qalan tullantılar fermentasiya prosesi ilə yeni protein mənbələrinə çevrilir. Süd sənayesində isə artıq qalan zərdabdan yüksək proteinli içkilər və probiotik məhsullar istehsal olunur.

Bu yanaşma həm ekoloji yükü azaldır, həm də qida sənayesində xammaldan daha səmərəli istifadə etməyə imkan yaradır.


Tarix: Bu gün, 18:30 Oxunub: 4


Bölməyə aid digər xəbərlər