Son xəbərlər
Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM

E-ticarətdə Qoxu Texnologiyası: 2025-ci ildə Online Mağazalar Ətir və Dadları Necə Hiss Etdirir?

Baxış: 195


2025-ci ildə e-ticarət sahəsində inqilabi dəyişikliklər baş verir. Sahibkartv.az xəbər verir ki, yeni texnologiyalar yalnız görmə və eşitmə hissiyatları ilə məhdudlaşmır, artıq qoxudad hissləri də e-ticarət təcrübəsinə daxil olur. Bu texnologiyalar müştərilərə istədikləri məhsulları sifariş etməzdən əvvəl onların qoxusunu və dadını hiss etməyə imkan verir.

Yeniliklər və üstünlüklər:

  • Qoxu və dad simulyasiyası – Müştərilər parfüm, qəhvə, çay, şokolad kimi məhsulların qoxusunudadını xüsusi cihazlar vasitəsilə öncədən hiss edə bilirlər. Bu, alış-veriş təcrübəsini daha real və hissiyatlı edir.
  • Texnologiyanın istifadəsiQoxu-emal cihazlarıdad sensorları vasitəsilə məhsulların təbii təcrübəsi rəqəmsal platformalarda həyata keçirilir. Bu cihazlar məhsulun gerçək qoxusunu və dadını virtual olaraq müştəriyə çatdırır.
  • İnteraktiv alış-veriş – E-ticarət istifadəçiləri yalnız məhsulların vizual və səsli təsvirlərinə deyil, həm də hissiyat təcrübələrinə yönəlmişdir. Bu, alış-verişin daha cəlbedici və şəxsiyyətə uyğun olmasına imkan verir.
  • Fərdi təcrübə – Müştərilər fərdi dad və qoxu təcrübələrinə əsaslanaraq daha doğru və məmnunedici seçimlər edə bilirlər. Bu texnologiya məhsul seçimini daha şəxsi və xüsusi bir hala gətirir.

Bu yeni texnologiya, e-ticarətin yalnız alış-verişin fiziki hisslərini deyil, həm də emosional və hissi aspektlərini əlavə etməklə daha cazibədar və interaktiv edir. Qoxu və dad hissiyatı, müştərilərin məhsul təcrübəsini çox səviyyəlireal hala gətirərək gələcəyin alış-veriş dünyasına yeni bir baxış təqdim edir.


Təsisçi və redaktor: Rüstəm Zülfüqarlı
Tel: +994 50 537 55 05
Ünvan: Bakı şəhəri, Yasamal rayonu, Mətbuat prospekti, 529-cu məhəllə, Azərbaycan Nəşriyyatı

“Sahibkartv.az” saytı Azərbaycan Respublikası Media Reyestrində rəsmi qeydiyyata alınmışdır.
(Qeydiyyat Şəhadətnaməsi № 3568E1527C938D).
VÖEN: 6100325452
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.