13:53 / 20-02-2025
13:48 / 20-02-2025
13:14 / 20-02-2025
13:09 / 20-02-2025
12:51 / 20-02-2025
12:46 / 20-02-2025
12:27 / 20-02-2025
11:19 / 20-02-2025
11:15 / 20-02-2025
10:28 / 20-02-2025
09:36 / 20-02-2025
09:30 / 20-02-2025
09:25 / 20-02-2025
09:20 / 20-02-2025
22:13 / 19-02-2025
21:30 / 19-02-2025
21:18 / 19-02-2025
20:44 / 19-02-2025
20:30 / 19-02-2025
20:24 / 19-02-2025
20:00 / 19-02-2025
19:48 / 19-02-2025
19:30 / 19-02-2025
19:19 / 19-02-2025
18:50 / 19-02-2025
18:30 / 19-02-2025
Son illərdə qlobal kakao istehsalında ciddi problemlər yaşanır. Sahibkartv.az xəbər verir ki, Qərbi Afrika ölkələri – Fil Dişi Sahili və Qana, dünya kakao tədarükünün təxminən 60%-ni təmin etsə də, iqlim dəyişikliyi və fermerlərin az gəlir əldə etməsi səbəbindən istehsal azalır.
Avropa və ABŞ-da şokolad istehsalçıları xammal çatışmazlığı və kakao qiymətlərinin artması ilə üzləşiblər. Bundan əlavə, istehlakçıların ekoloji təmiz və ədalətli ticarət (Fair Trade) məhsullarına marağının artması istehsalçıları yeni standartlara uyğunlaşmağa vadar edir.
Bəzi qida şirkətləri sintetik kakao alternativləri hazırlamaq üçün biotexnologiya sahəsinə sərmayə yatırırlar. Lakin mütəxəssislər bunun ənənəvi şokolad sənayesində böyük dəyişikliklərə səbəb ola biləcəyini və gələcəkdə təbii kakao məhsullarının lüks kateqoriyaya keçəcəyini proqnozlaşdırırlar.
Bölməyə aid digər xəbərlər