22:12 / 11-12-2024
21:43 / 11-12-2024
21:19 / 11-12-2024
21:19 / 11-12-2024
20:45 / 11-12-2024
19:48 / 11-12-2024
19:21 / 11-12-2024
18:52 / 11-12-2024
18:23 / 11-12-2024
17:39 / 11-12-2024
17:00 / 11-12-2024
16:00 / 11-12-2024
14:37 / 11-12-2024
14:00 / 11-12-2024
13:51 / 11-12-2024
13:44 / 11-12-2024
12:38 / 11-12-2024
12:33 / 11-12-2024
12:28 / 11-12-2024
12:23 / 11-12-2024
12:17 / 11-12-2024
12:12 / 11-12-2024
12:01 / 11-12-2024
11:57 / 11-12-2024
10:36 / 11-12-2024
09:19 / 11-12-2024
09:07 / 11-12-2024
09:02 / 11-12-2024
09:00 / 11-12-2024
22:12 / 10-12-2024
İnsanların qocalması təbii proses olsa da, bəzi qidalar bu prosesi sürətləndirir.
Sahibkartv.az xəbər verir ki, bu barədə həkim və aparıcı Aleksandr Myasnikov danışıb.
Onun sözlərinə görə, hər bir şəxs tərəvəz, meyvə, qaynadılmış ət, balıq və süd məhsullarına üstünlük verməlidir.
“Tərkibində artıq şəkər, duz və doymamış yağlar olan bütün qidalar qocalma prosesini sürətləndirir. Bundan əlavə, həddindən artıq yemək və yüksək kalori bənzər şəkildə bədənə təsir göstərir”.
Ayrıca, yaşlanmanı sürətləndirən məhsullar sırasına həkim çox qızardılmış ət və kolbasa məhsullarını da əlavə edib.
“2015-ci ildə Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatı bütün kolbasa, sosiska, sordelka və donuz ətinin tərkibində kanserogenin olduğunu təsdiq edib”.
Bölməyə aid digər xəbərlər