19:17 / 26-04-2025
18:51 / 26-04-2025
18:20 / 26-04-2025
18:00 / 26-04-2025
17:49 / 26-04-2025
17:29 / 26-04-2025
17:00 / 26-04-2025
16:45 / 26-04-2025
16:23 / 26-04-2025
16:00 / 26-04-2025
15:47 / 26-04-2025
15:21 / 26-04-2025
14:43 / 26-04-2025
14:36 / 26-04-2025
14:18 / 26-04-2025
14:00 / 26-04-2025
13:45 / 26-04-2025
13:16 / 26-04-2025
11:54 / 26-04-2025
11:49 / 26-04-2025
11:06 / 26-04-2025
10:55 / 26-04-2025
10:50 / 26-04-2025
10:42 / 26-04-2025
Ət istehsalında yeni dövr başlayır. 2025-ci ildə laboratoriya şəraitində yetişdirilən ət məhsulları və bitki əsaslı alternativlər bazarda daha geniş yayılır. Sahibkartv.az xəbər verir ki, bu innovasiya heyvandarlığın ekoloji təsirlərini azaldır və daha sağlam qida seçimləri təqdim edir.
Laboratoriya şəraitində yetişdirilən ət — həmçinin in-vitro ət olaraq bilinir — heyvanları qətlə yetirmədən ət istehsal etməyə imkan verir. Bu metodda hüceyrələr laboratoriya mühitində böyüdülərək ət məhsullarına çevrilir. Bu yanaşma qida istehsalında daha az resurs istifadəsi və əsasən su və enerji qənaəti təmin edir. Bitki əsaslı alternativlər isə ətə bənzər məhsullar təqdim edərək, veqan və vegeterian seçimləri olan istifadəçilərə daha sağlam və ekoloji cəhətdən uyğun məhsullar təklif edir.
Bu yeni istehsal metodları, heyvandarlıqdan yaranan karbon izi və digər ekoloji təsirləri minimuma endirərək ətraf mühitə daha dost yanaşma təmin edir. Həmçinin, sağlam qida istehsalı təmin edən bu yeniliklər, daha az doymuş yağ və kolesterol tərkibi ilə daha sağlam həyat tərzi üçün yaxşı seçimlər yaradır.
Laboratoriya ətləri və bitki əsaslı məhsullar həm də qida təhlükəsizliyi sahəsində daha dayanıqlı və güvənli alternativlər təqdim edir. Bu texnologiyalar global ərzaq tələbatını qarşılayaraq, gələcəkdə qida təchizatı məsələlərinə də mühüm töhfələr verəcək.
Bölməyə aid digər xəbərlər