19:36 / 19-09-2024
17:13 / 19-09-2024
15:51 / 19-09-2024
15:27 / 19-09-2024
15:08 / 19-09-2024
14:27 / 19-09-2024
13:40 / 19-09-2024
10:47 / 19-09-2024
09:43 / 19-09-2024
21:42 / 18-09-2024
18:28 / 18-09-2024
17:59 / 18-09-2024
17:07 / 18-09-2024
16:37 / 18-09-2024
15:46 / 18-09-2024
Lakin bəzi iddialara görə, forxlorfenuron adlı böyümə hormonu xərçəngə yol açması ilə yanaşı bir sıra nevroloji təhlükələr də yaradır. Yəni beyin üçün çox zərərlidir.
Təzə və yetişmiş kimi görünən qarpız dişlədiyiniz zaman dad hiss etmirsinizsə, forxlorfenuron və ya bənzər bir hormona məruz qalmış ola bilər. Çünki vaxtından əvvəl yetişən meyvə öz aromasını inkişaf etdirmədən yığılır.
Bu hormon meyvənin suyuna da təsir edir. Meyvə zamanından əvvəl yetişdiyi üçün tərkibində yetəri miqdarda maye olmur.
Forxlorfenuron hormonu meyvəni o qədər tez yetişdirir ki, qarpızın sevdiyimiz qırmızı rəngi tam olaraq yaranmır. Canlı və parlaq görünən qabığın altından çıxan bəyaza çalan qırmızı təəssüf ki, böyümə hormonunun əlamətidir. Eyni zamanda belə qarpızın tumları incə və bəyaz rəngli olur./Medicina.az /
Bölməyə aid digər xəbərlər