Son xəbərlər
Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM

Qarpızdakı təhlükəyə DİQQƏT - Belə görünürsə yeməyin!

Baxış: 329
Lakin bəzi iddialara görə, forxlorfenuron adlı böyümə hormonu xərçəngə yol açması ilə yanaşı bir sıra nevroloji təhlükələr də yaradır. Yəni beyin üçün çox zərərlidir.
 
Təzə və yetişmiş kimi görünən qarpız dişlədiyiniz zaman dad hiss etmirsinizsə, forxlorfenuron və ya bənzər bir hormona məruz qalmış ola bilər. Çünki vaxtından əvvəl yetişən meyvə öz aromasını inkişaf etdirmədən yığılır.
 
Bu hormon meyvənin suyuna da təsir edir. Meyvə zamanından əvvəl yetişdiyi üçün tərkibində yetəri miqdarda maye olmur.
Forxlorfenuron hormonu meyvəni o qədər tez yetişdirir ki, qarpızın sevdiyimiz qırmızı rəngi tam olaraq yaranmır. Canlı və parlaq görünən qabığın altından çıxan bəyaza çalan qırmızı təəssüf ki, böyümə hormonunun əlamətidir. Eyni zamanda belə qarpızın tumları incə və bəyaz rəngli olur./Medicina.az /

Təsisçi və redaktor: Rüstəm Zülfüqarlı
Tel: +994 50 537 55 05
Ünvan: Bakı şəhəri, Yasamal rayonu, Mətbuat prospekti, 529-cu məhəllə, Azərbaycan Nəşriyyatı

“Sahibkartv.az” saytı Azərbaycan Respublikası Media Reyestrində rəsmi qeydiyyata alınmışdır.
(Qeydiyyat Şəhadətnaməsi № 3568E1527C938D).
VÖEN: 6100325452
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.