Son xəbərlər
Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM

İtaliyada Zeytun Yağı İstehsalında Yeni Fermentasiya Metodu Tətbiq Edilir

Baxış: 170


Sahibkartv.az xəbər verir ki, İtalyan tədqiqatçılar zeytun yağı istehsalında fermentasiya prosesini təkmilləşdirərək məhsulun keyfiyyətini artırmağın yeni üsulunu təqdim ediblər.

Bu innovativ texnologiya xüsusi bioloji fermentlərdən istifadə etməklə zeytun yağının tərkibindəki polifenol və antioksidant səviyyəsini artırır. Nəticədə, həm dad xüsusiyyətləri yaxşılaşır, həm də yağın saxlanma müddəti uzanır. Alimlərin apardığı araşdırmalar göstərib ki, bu yeni metod vasitəsilə istehsal edilən zeytun yağı daha sabit struktura malik olur və yüksək keyfiyyətli yağların bazar payını artırmağa kömək edir.

İtaliyanın məşhur Toskana və Siciliya zeytun bağları artıq bu texnologiyanı tətbiq etməyə başlayıb. Fermerlər bildirirlər ki, fermentasiya prosesi sayəsində əldə edilən zeytun yağları həm qida dəyəri, həm də sağlamlıq baxımından daha üstün olacaq. Bu yanaşma təkcə İtaliyada deyil, Aralıq dənizi bölgəsində digər istehsalçılar tərəfindən də böyük maraqla qarşılanıb.

Ekspertlər hesab edirlər ki, bu texnologiya dünya bazarında premium zeytun yağına olan tələbatı artıracaq və istehsalçılara daha rəqabətli üstünlüklər qazandıracaq.


Təsisçi və redaktor: Rüstəm Zülfüqarlı
Tel: +994 50 537 55 05
Ünvan: Bakı şəhəri, Yasamal rayonu, Mətbuat prospekti, 529-cu məhəllə, Azərbaycan Nəşriyyatı

“Sahibkartv.az” saytı Azərbaycan Respublikası Media Reyestrində rəsmi qeydiyyata alınmışdır.
(Qeydiyyat Şəhadətnaməsi № 3568E1527C938D).
VÖEN: 6100325452
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.