Son xəbərlər
Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM

Qida Saxlama Müddətini Uzadan Bioloji Konservasiya

Baxış: 235


Sahibkartv.az xəbər verir ki, qida sənayesində yeni bioloji konservasiya metodları inkişaf etdirilir. Kimyəvi qoruyucu maddələrdən istifadəni azaltmaq və qida təhlükəsizliyini artırmaq məqsədilə nanokapsul texnologiyası ilə məhsulların saxlanma müddəti uzadılır.

Bu yeni texnologiya, qida məhsullarının təbii maddələrdən istifadə edərək qorunmasını təmin edir. Nanokapsullar qida məhsullarına əlavə olunan aktiv maddələri qoruyur və onların təsirini uzun müddət saxlayır. Beləliklə, məhsulların təravəti qorunur, eyni zamanda konservantların istifadəsi azalır. Bu metod, həm də istehsalçıların ekoloji tələblərə daha yaxşı uyğunlaşmasına və istehlakçıların sağlamlığını qorumağa kömək edir.

Nanokapsul texnologiyasının tətbiqi ilə qida məhsullarının qida keyfiyyətini qorumaq, mikroorqanizmlərin inkişafını ləngitmək və daha uzun raf ömrü təmin etmək mümkündür. Bu yanaşma, qida istehsalında ekoloji cəhətdən təmiz və daha təbii konservasiya metodlarının inkişafını təbliğ edir, həm də istifadəçilərə daha sağlam və təhlükəsiz məhsullar təqdim edir.


Təsisçi və redaktor: Rüstəm Zülfüqarlı
Tel: +994 50 537 55 05
Ünvan: Bakı şəhəri, Yasamal rayonu, Mətbuat prospekti, 529-cu məhəllə, Azərbaycan Nəşriyyatı

“Sahibkartv.az” saytı Azərbaycan Respublikası Media Reyestrində rəsmi qeydiyyata alınmışdır.
(Qeydiyyat Şəhadətnaməsi № 3568E1527C938D).
VÖEN: 6100325452
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.