22:12 / 24-02-2025
21:43 / 24-02-2025
21:30 / 24-02-2025
21:18 / 24-02-2025
20:45 / 24-02-2025
20:30 / 24-02-2025
20:19 / 24-02-2025
19:49 / 24-02-2025
19:30 / 24-02-2025
19:19 / 24-02-2025
19:00 / 24-02-2025
18:51 / 24-02-2025
18:30 / 24-02-2025
18:22 / 24-02-2025
17:39 / 24-02-2025
17:18 / 24-02-2025
16:46 / 24-02-2025
16:16 / 24-02-2025
16:00 / 24-02-2025
15:41 / 24-02-2025
15:00 / 24-02-2025
14:22 / 24-02-2025
13:43 / 24-02-2025
13:06 / 24-02-2025
13:01 / 24-02-2025
12:54 / 24-02-2025
12:44 / 24-02-2025
12:32 / 24-02-2025
12:26 / 24-02-2025
12:16 / 24-02-2025
12:05 / 24-02-2025
Dünyada ərzaq tullantılarının qarşısını almaq üçün yeni texnologiyalar və siyasətlər tətbiq edilir. Sahibkartv.az xəbər verir ki, 2025-ci ildə marketlər və restoranlar süni intellekt əsaslı sistemlərdən istifadə edərək istehlakçı tələbatını daha dəqiq təxmin edirlər və artıq qalan məhsulları yenidən emal edir və ya ianə edirlər.
Süni intellekt texnologiyası, məhsul tələbatını təhlil edərək, dəqiq ehtiyacları proqnozlaşdırmağa kömək edir və beləliklə, istehsal və satış prosesləri daha optimal şəkildə idarə olunur. Bu yanaşma, artıq qalan məhsulların tullantıya atılmasının qarşısını alır, onların yenidən emal edilməsini və ya ehtiyacı olanlara iaə edilməsini təmin edir.
Marketlər və restoranlar bu texnologiyalarla, yerli xeyriyyə təşkilatlarına qida yardımı və ya geri qaytarma sistemləri tətbiq edərək, həm xərcləri azaldır, həm də tullantıların ekoloji təsirini minimuma endirirlər. Beləliklə, sosial məsuliyyət və ekoloji davamlılıq prinsipləri daha geniş şəkildə tətbiq olunur.
Bu texnologiyalar həm də gələcək ərzaq istehsalı və paylanmasında daha dayanıqlı yanaşmaların tətbiqinə təkan verir, qlobal ərzaq israfının qarşısını alır və istifadə olunmamış resursları daha faydalı şəkildə yönləndirir. Ərzaq tullantılarını azaltmaqla, bu yanaşmalar ekoloji, sosial və iqtisadi faydalar təqdim edir.
Bölməyə aid digər xəbərlər