14:22 / 21-02-2025
13:48 / 21-02-2025
13:43 / 21-02-2025
13:09 / 21-02-2025
12:48 / 21-02-2025
12:33 / 21-02-2025
12:21 / 21-02-2025
12:04 / 21-02-2025
11:59 / 21-02-2025
10:42 / 21-02-2025
10:36 / 21-02-2025
09:51 / 21-02-2025
09:42 / 21-02-2025
09:33 / 21-02-2025
09:28 / 21-02-2025
09:23 / 21-02-2025
09:11 / 21-02-2025
09:00 / 21-02-2025
22:16 / 20-02-2025
21:47 / 20-02-2025
21:30 / 20-02-2025
21:22 / 20-02-2025
20:49 / 20-02-2025
20:30 / 20-02-2025
20:19 / 20-02-2025
20:00 / 20-02-2025
19:41 / 20-02-2025
19:30 / 20-02-2025
19:23 / 20-02-2025
18:51 / 20-02-2025
18:30 / 20-02-2025
18:22 / 20-02-2025
Sahibkartv.az xəbər verir ki, ətçilik sənayesi genetik redaktə texnologiyaları ilə gələcəkdə daha davamlı və sağlam ət məhsulları istehsal etməyə başlayacaq.
Təcrübələr göstərir ki, CRISPR kimi genom redaktəsi metodları ilə heyvanların xəstəliklərə davamlılığı artırılır və məhsul verimi yüksəlir. Bu texnologiya sayəsində daha az resursla daha yüksək keyfiyyətli və sağlam ət istehsalı mümkün olacaq.
Amerika Birləşmiş Ştatları və Avropada bu texnologiyaların tətbiqi daha geniş yayılmağa başlayıb. Xüsusilə mal-qaranın genetik düzəlişləri sayəsində məhsul itkisi minimuma enir və heyvanların həyat dövrü daha sağlam şəkildə idarə edilir. Bu yanaşma həmçinin qlobal ət sənayesində ətraf mühitin qorunmasına və qida təhlükəsizliyinin təmin edilməsinə dəstək verəcək.
Bölməyə aid digər xəbərlər