Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM
Sabah hava yağmursuz olacaq

17:46 / 20-01-2025

"Molekulyar Qəhvə Biznesi": Kofesiz Qəhvə İstehsalı

Bir qrup sahibkar kofe istehsalında inqilabi yanaşma tətbiq edib: ənənəvi qəhvə dənələrindən istifadə etmədən molekulyar səviyyədə qəhvə yaradırlar. Sahibkartv.az xəbər verir ki, Bu texnologiya ilə hazırlanan qəhvə həm dad, həm də qoxu baxımından əsl qəhvəni təqlid edir, lakin ətraf mühitə təsiri azdır.

Texnologiyanın üstünlükləri

  • Ətraf mühitə təsirin azalması: Kofe plantasiyalarının azalması ilə meşə qırılmalarının qarşısı alınır.
  • Daha az su sərfiyyatı: Kofe istehsalında istifadə olunan sudan 90% daha az tələb olunur.
  • Davamlılıq: Bu yanaşma iqlim dəyişikliyi səbəbindən azalan qəhvə dənəsi istehsalına alternativ təklif edir.
Bu molekulyar qəhvə hazırda lüks restoranlarda təqdim olunur və gələcəkdə genişmiqyaslı satışa çıxarılması planlaşdırılır.

Tarix: Bu gün, 17:15 Oxunub: 6


Bölməyə aid digər xəbərlər