
Sahibkartv.az xəbər verir ki, Orta Şərq ölkələrində, xüsusən Birləşmiş Ərəb Əmirlikləri (BƏƏ) və Qətərdə, kooperativlər turizmin inkişafında və təhlükəsiz qida təminatında mühüm rol oynayır. Bu regionda sürətlə böyüyən turizm sektoru ilə ayaqlaşmaq üçün yerli kənd təsərrüfatı və ərzaq istehsalçıları bir araya gələrək kooperativlər vasitəsilə həm keyfiyyətli, həm də təhlükəsiz məhsulların istehsalını təmin edir.
Bu kooperativlər, şəhər mühitində yüksək keyfiyyətli təzə tərəvəz və meyvələrin istehsalı ilə yanaşı, ənənəvi və müasir kənd təsərrüfatı metodlarını birləşdirərək, məhsulların dayanıqlı və ekoloji təmiz olmasını təmin edir. Eyni zamanda, onlar orqanik və qeyri-GMO məhsulların istehsalına da xüsusi diqqət yetirirlər ki, bu da turistlərin sağlam qida tələbatını qarşılayır.
Turistlər üçün kooperativlərin təklif etdiyi ən böyük üstünlüklərdən biri yeni kulinariya təcrübələrinin yaranmasıdır. BƏƏ və Qətərdə yerli məhsullar əsasında hazırlanmış milli və beynəlxalq mətbəx nümunələri təqdim edilir, bu da turistlərə unikal dadlar və sağlam qida seçimləri imkanı yaradır. Kooperativlər, həmçinin, yerli aşpazlarla əməkdaşlıq edərək, kulinariya festivalları və təlimlər təşkil edir, bu da turizm sektorunun mədəni zənginliyini artırır.
Bundan əlavə, kooperativlərin fəaliyyətləri regionda ərzaq təhlükəsizliyini gücləndirməyə, idxaldan asılılığı azaltmağa və yerli iqtisadiyyatın şaxələndirilməsinə də töhfə verir. Sahibkartv.az xəbər verir ki, Orta Şərqdə kooperativlərin bu rolu gələcəkdə daha da genişlənəcək və turizm sektorunun davamlı inkişafına önəmli təsir göstərəcək.

































