Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM
O, "ultra emal edilmiş qida" kimi tanınırdı, amma məlum oldu ki, sağlamlıq üçün faydalıdır!


Soya südü səhər çayı üçün ümumi seçim olmasa da, inək südü yerinə istifadə etmək bəzi sağlamlıq faydaları verə bilər. Toronto Universiteti tərəfindən aparılan bir araşdırma, soya südü istehlakının qan təzyiqini yaxşılaşdıra və iltihab səviyyəsini azalda biləcəyini təklif etdi.

Sahibkartv.az xəbər verir ki, 1990-cı illərdən etibarən ənənəvi süd məhsullarına alternativ olaraq məşhurlaşan soya südü, uşaqlıqda şəkər əlavə edildiyi üçün “ultra işlənmiş qida” kateqoriyasına daxil edilmiş və buna görə də satışı azalmışdır. Badam və yulaf südü kimi digər süd alternativləri daha populyarlaşdı.

Toronto Universitetinin tədqiqatçıları inək südü əvəzinə soya südündən istifadənin sağlamlığa təsirlərini araşdırmaq üçün 500-dən çox insanın iştirak etdiyi 17 müxtəlif tədqiqatın hərtərəfli təhlilini aparıblar.

Hər bir araşdırma orta hesabla dörd həftə davam etdi və iştirakçılar gündəlik 500 ml süd (inək və ya soya) istehlak etdiklərini bildirdilər. İştirakçıların əksəriyyəti soya südünü adətən bir fincan çaya əlavə etməklə istehlak edirdi.
Noxud südündə ən yüksək fosfor, sink və selen var, soya südü isə ən çox maqnezium ehtiva edən məhsuldur. Bununla belə, bütün bitki südləri qida baxımından inək südündən daha aşağı səviyyədə qaldı.
Bitki südü üyüdülmüş bitkiləri emulsiya və stabilizatorlarla suya qarışdırmaqla istehsal olunur.


Tarix: 28-09-2024, 15:34 Oxunub: 28


Bölməyə aid digər xəbərlər