18:11 / 21-12-2024
17:39 / 21-12-2024
17:00 / 21-12-2024
16:43 / 21-12-2024
16:16 / 21-12-2024
15:30 / 21-12-2024
14:48 / 21-12-2024
13:42 / 21-12-2024
13:12 / 21-12-2024
12:08 / 21-12-2024
11:39 / 21-12-2024
11:34 / 21-12-2024
10:02 / 21-12-2024
09:49 / 21-12-2024
09:31 / 21-12-2024
09:27 / 21-12-2024
09:20 / 21-12-2024
09:07 / 21-12-2024
22:14 / 20-12-2024
21:42 / 20-12-2024
21:23 / 20-12-2024
20:51 / 20-12-2024
20:45 / 20-12-2024
20:18 / 20-12-2024
20:17 / 20-12-2024
19:43 / 20-12-2024
19:19 / 20-12-2024
18:52 / 20-12-2024
18:22 / 20-12-2024
17:39 / 20-12-2024
Soya südü səhər çayı üçün ümumi seçim olmasa da, inək südü yerinə istifadə etmək bəzi sağlamlıq faydaları verə bilər. Toronto Universiteti tərəfindən aparılan bir araşdırma, soya südü istehlakının qan təzyiqini yaxşılaşdıra və iltihab səviyyəsini azalda biləcəyini təklif etdi.
Sahibkartv.az xəbər verir ki, 1990-cı illərdən etibarən ənənəvi süd məhsullarına alternativ olaraq məşhurlaşan soya südü, uşaqlıqda şəkər əlavə edildiyi üçün “ultra işlənmiş qida” kateqoriyasına daxil edilmiş və buna görə də satışı azalmışdır. Badam və yulaf südü kimi digər süd alternativləri daha populyarlaşdı.
Toronto Universitetinin tədqiqatçıları inək südü əvəzinə soya südündən istifadənin sağlamlığa təsirlərini araşdırmaq üçün 500-dən çox insanın iştirak etdiyi 17 müxtəlif tədqiqatın hərtərəfli təhlilini aparıblar.
Hər bir araşdırma orta hesabla dörd həftə davam etdi və iştirakçılar gündəlik 500 ml süd (inək və ya soya) istehlak etdiklərini bildirdilər. İştirakçıların əksəriyyəti soya südünü adətən bir fincan çaya əlavə etməklə istehlak edirdi.
Noxud südündə ən yüksək fosfor, sink və selen var, soya südü isə ən çox maqnezium ehtiva edən məhsuldur. Bununla belə, bütün bitki südləri qida baxımından inək südündən daha aşağı səviyyədə qaldı.
Bitki südü üyüdülmüş bitkiləri emulsiya və stabilizatorlarla suya qarışdırmaqla istehsal olunur.
Bölməyə aid digər xəbərlər