21:21 / 17-04-2025
20:43 / 17-04-2025
20:30 / 17-04-2025
20:17 / 17-04-2025
19:49 / 17-04-2025
19:30 / 17-04-2025
19:19 / 17-04-2025
18:52 / 17-04-2025
18:30 / 17-04-2025
18:20 / 17-04-2025
17:48 / 17-04-2025
17:30 / 17-04-2025
17:19 / 17-04-2025
16:48 / 17-04-2025
16:17 / 17-04-2025
16:00 / 17-04-2025
15:46 / 17-04-2025
15:30 / 17-04-2025
15:17 / 17-04-2025
15:00 / 17-04-2025
14:22 / 17-04-2025
11:26 / 17-04-2025
11:08 / 17-04-2025
10:57 / 17-04-2025
10:53 / 17-04-2025
10:24 / 17-04-2025
10:20 / 17-04-2025
10:16 / 17-04-2025
Sahibkartv.az xəbər verir ki, fermerlər artıq genetik modifikasiya olunmuş toxumlar və mikrob texnologiyaları vasitəsilə məhsuldarlığı artırmağa başlayıblar. Bu innovativ yanaşmalar, kənd təsərrüfatı sektorunda istehsalın səmərəliliyini yüksəldərək, qlobal ərzaq təhlükəsizliyini təmin etməkdə mühüm rol oynayır. Genetik modifikasiya olunmuş toxumlar (GMO toxumları), məhsulun keyfiyyətini və miqdarını artırmaqla yanaşı, bitkilərin xəstəliklərə və zərərvericilərə qarşı müqavimətini də gücləndirir. Bu, fermerlərə məhsul itkilərini azaltmağa və daha az pestisid istifadə etməyə imkan verir.
Eyni zamanda, mikrob texnologiyaları da kənd təsərrüfatı istehsalını optimallaşdırmaq üçün istifadə olunur. Mikrobioloji gübrələr, torpaqda faydalı mikroorqanizmlərin sayını artıraraq bitkilərin daha yaxşı inkişaf etməsini təmin edir. Bu texnologiyalar həmçinin torpağın məhsuldarlığını uzun müddət ərzində qorumağa və əkin sahələrinin təbii balansını bərpa etməyə kömək edir. Mikrob texnologiyaları və GMO toxumlarının birlikdə istifadəsi, həm də su və enerji resurslarının daha effektiv istifadə edilməsinə imkan verir, bu da kənd təsərrüfatında davamlı inkişafı təşviq edir.
Bu yeni texnologiyalar, fermerlərə daha az resurs sərf etməklə yüksək məhsuldarlıq əldə etməyə imkan tanıyır və kənd təsərrüfatında gələcəkdə əhəmiyyətli bir dönüşüm yaradacaq. Eyni zamanda, bu yanaşmalar, əkin sahələrinin daha davamlı və ekoloji cəhətdən dayanıqlı şəkildə idarə olunmasına şərait yaradır.
Bölməyə aid digər xəbərlər