22:16 / 20-02-2025
21:47 / 20-02-2025
21:30 / 20-02-2025
21:22 / 20-02-2025
20:49 / 20-02-2025
20:30 / 20-02-2025
20:19 / 20-02-2025
20:00 / 20-02-2025
19:41 / 20-02-2025
19:30 / 20-02-2025
19:23 / 20-02-2025
18:51 / 20-02-2025
18:30 / 20-02-2025
18:22 / 20-02-2025
17:45 / 20-02-2025
17:17 / 20-02-2025
16:39 / 20-02-2025
16:19 / 20-02-2025
16:00 / 20-02-2025
15:43 / 20-02-2025
15:30 / 20-02-2025
13:53 / 20-02-2025
13:48 / 20-02-2025
13:14 / 20-02-2025
13:09 / 20-02-2025
12:51 / 20-02-2025
12:46 / 20-02-2025
12:27 / 20-02-2025
11:19 / 20-02-2025
Düyü dünya əhalisinin böyük bir hissəsinin əsas qida mənbəyidir. Sahibkartv.az xəbər verir ki, son illərdə Asiya ölkələri, xüsusilə Çin, Hindistan və Vyetnam, məhsuldarlığı artırmaq və su sərfiyyatını azaltmaq üçün yeni texnologiyalara investisiya yatırırlar.
Dronlar və sensor əsaslı suvarma sistemləri düyü tarlalarının daha səmərəli idarə olunmasına kömək edir. Yaponiya və Cənubi Koreya isə düyü istehsalında robot texnologiyalarını tətbiq edərək insan əməyindən asılılığı azaltmağa çalışır. Eyni zamanda, iqlim dəyişikliklərinə qarşı davamlı yeni düyü sortları yaradılır ki, bu da quraqlıq və sel kimi ekstremal hava hadisələrinə qarşı daha dözümlü məhsulların yetişdirilməsinə imkan verir.
Dünya düyü bazarında rəqabət artır və ölkələr yeni ixrac strategiyaları ilə bazar paylarını genişləndirməyə çalışırlar. Ekspertlər hesab edirlər ki, 2030-cu ilə qədər texnologiyaların tətbiqi düyü istehsalında inqilabi dəyişikliklərə səbəb olacaq.
Bölməyə aid digər xəbərlər