
Lavanın İsti Nəfəsi: İslandiyada Yeraltı Dadların Ünvanı
Sahibkartv.az xəbər verir ki, İslandiyanın Hekla vulkanının ətəyində yerləşən “Lava Taste” restoranı yay aylarında qapılarını açaraq qonaqları təbiətin içindən gələn ləzzətlərlə qarşılayır. Burada mətbəx birbaşa lavaya 3 metr məsafədə qurulub və bütün yeməklər geotermal enerji ilə – od-alov olmadan, yerin nəfəsi ilə hazırlanır.
Restoranın ən məşhur yeməyi **“isidilmiş qara çörək”**dir – lava torpağında 24 saatlıq fermentasiya ilə bişirilir. Digər ləzzətli seçim isə duzla örtülüb lavada yavaş-yavaş bişmiş cod balığıdır, hansı ki, təbii istiliklə bişdiyi üçün həm yumşaq, həm də öz dadını tam saxlayır.
Burada süfrəyə verilən hər yemək, sanki yerin dərinliyindən gələn bir məktub kimidir – az danışır, amma çox hiss etdirir.





































