
Vyetnamın “qızıl balığı” ABŞ məşhur restoranlarında yeni hitə çevrilir
Sahibkartv.az xəbər verir ki, Vyetnamın Mekong deltasında yetişdirilən “qızıl balıq” (pangasius) artıq ABŞ-ın Nyu-York, Los-Anceles və Çikaqo kimi böyük şəhərlərində yerləşən məşhur restoranların menyusuna daxil edilib. Bu balıq növü, həm iqtisadi cəhətdən sərfəli olması, həm də sağlamlıq baxımından üstün xüsusiyyətləri ilə müştərilər arasında sürətlə populyarlıq qazanır.
Pangasius balığı aşağı kalorili, omeqa-3 yağ turşuları ilə zəngin və allergiya riski az olan məhsul kimi dəyərləndirilir. ABŞ kulinariya ekspertləri bu balığı dəniz məhsulları mətbəxində yeni era açan element kimi qiymətləndirir, xüsusilə də müxtəlif dünya mətbəxlərinin və sağlam qida tərzlərinin qarışdığı şəhərlərdə.
Vyetnamlı ixracatçılar qeyd edirlər ki, ABŞ bazarının yüksək tələbini qarşılamaq üçün istehsal güclərini artırmaqda davam edirlər və yaxın gələcəkdə balığın digər böyük şəhərlərə də yayılması planlaşdırılır.





































