Son xəbərlər
Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM

“Qarğıdalıdan Süni Ət İstehsalına: Sahibkarlığın Yeni Qida İntizamı”

Baxış: 149



Sahibkartv.az xəbər verir ki, qida texnologiyaları qarğıdalıdan əldə olunan proteini süni ət istehsalında istifadə etməyə başlayıb. Bu, həm ekoloji, həm də iqtisadi baxımdan böyük çevriliş sayılır.

Qarğıdalı tərkibli protein məhsulları ət alternativi kimi dünyada sürətlə yayılır. Sahibkarlar üçün bu, həm yeni bazar, həm də gəlir qaynağıdır.

Əkinçilik sahəsində bio-texnoloji laboratoriyalarla əməkdaşlıq edən fermerlər artıq ikiqat gəlir əldə edirlər — həm xammal, həm də texnoloji məhsul satışından.

Bu innovasiya həm də ərzaq çatışmazlığı problemini həll etməyə kömək edir.

Yeni qida texnologiyaları sayəsində qarğıdalının dəyəri 70%-ə qədər artıb. Bu, sahibkarları bu sahəyə daha çox sərmayə qoymağa təşviq edir.

Əlavə olaraq, bu istehsal növü karbon emissiyalarını əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.

Bir çox ölkələrdə bu layihələrə “yaşıl qida təşəbbüsü” adı altında dövlət dəstəyi göstərilir.

Qarğıdalıdan alınan zülal məhsulları təkcə qida deyil, həm də tibbi əlavələrdə istifadə olunur.

Bu, sahibkarların fəaliyyət dairəsini daha da genişləndirir.

Ekspertlər hesab edir ki, 2040-cı ilə qədər qlobal süni ət bazarının 25%-i qarğıdalı əsaslı olacaq.

Beləcə, qarğıdalı sahibkarlığı artıq tarladan fabrikə, fabrikdən süfrəyə qədər olan prosesdə əsas oyunçuya çevrilir.

Bu, kənd təsərrüfatı ilə biotexnologiyanın tarixi bir birləşməsidir.


Təsisçi və redaktor: Rüstəm Zülfüqarlı
Tel: +994 50 537 55 05
Ünvan: Bakı şəhəri, Yasamal rayonu, Mətbuat prospekti, 529-cu məhəllə, Azərbaycan Nəşriyyatı

“Sahibkartv.az” saytı Azərbaycan Respublikası Media Reyestrində rəsmi qeydiyyata alınmışdır.
(Qeydiyyat Şəhadətnaməsi № 3568E1527C938D).
VÖEN: 6100325452
© Müəllif hüquqları qorunur. Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir.
Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir.