13:48 / 21-02-2025
13:43 / 21-02-2025
13:09 / 21-02-2025
12:48 / 21-02-2025
12:33 / 21-02-2025
12:21 / 21-02-2025
12:04 / 21-02-2025
11:59 / 21-02-2025
10:42 / 21-02-2025
10:36 / 21-02-2025
09:51 / 21-02-2025
09:42 / 21-02-2025
09:33 / 21-02-2025
09:28 / 21-02-2025
09:23 / 21-02-2025
09:11 / 21-02-2025
09:00 / 21-02-2025
22:16 / 20-02-2025
21:47 / 20-02-2025
21:30 / 20-02-2025
21:22 / 20-02-2025
20:49 / 20-02-2025
20:30 / 20-02-2025
20:19 / 20-02-2025
20:00 / 20-02-2025
19:41 / 20-02-2025
19:30 / 20-02-2025
19:23 / 20-02-2025
18:51 / 20-02-2025
18:30 / 20-02-2025
18:22 / 20-02-2025
17:45 / 20-02-2025
Sahibkartv.az xəbər verir ki, çayçılıq sahəsində genetik tədqiqatların artması, daha davamlı və yüksək keyfiyyətli çay sortlarının inkişafını təmin edir.
Son illərdə, çay bitkilərinin genetik xüsusiyyətlərini dəyişdirmək və onların iqlim dəyişikliyi və xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırmaq məqsədilə gen mühəndisliyi texnologiyalarından istifadə edilir.
Bu yanaşma, həm də çay istehsalının səmərəliliyini artırmağa, məhsul itkisini azaltmağa və fermerlərin gəlirlərini yüksəltməyə kömək edir. Çayçıların yeni sortlarla daha qısa müddətdə yüksək keyfiyyətli çay istehsal etmələri mümkündür.
Bölməyə aid digər xəbərlər