Day, Month 00, Year
00: 00: 00 AM
Çayçılıqda Genetik Tədqiqatların Yüksəlməsi və Yeni Nəsil Çay Sortları




Sahibkartv.az xəbər verir ki, çayçılıq sahəsində genetik tədqiqatların artması, daha davamlı və yüksək keyfiyyətli çay sortlarının inkişafını təmin edir.
Son illərdə, çay bitkilərinin genetik xüsusiyyətlərini dəyişdirmək və onların iqlim dəyişikliyi və xəstəliklərə qarşı müqavimətini artırmaq məqsədilə gen mühəndisliyi texnologiyalarından istifadə edilir.
Bu yanaşma, həm də çay istehsalının səmərəliliyini artırmağa, məhsul itkisini azaltmağa və fermerlərin gəlirlərini yüksəltməyə kömək edir. Çayçıların yeni sortlarla daha qısa müddətdə yüksək keyfiyyətli çay istehsal etmələri mümkündür.


Tarix: 19-02-2025, 17:30 Oxunub: 9


Bölməyə aid digər xəbərlər