14:16 / 23-11-2024
13:19 / 23-11-2024
13:10 / 23-11-2024
12:55 / 23-11-2024
12:50 / 23-11-2024
12:43 / 23-11-2024
11:20 / 23-11-2024
11:14 / 23-11-2024
10:18 / 23-11-2024
10:04 / 23-11-2024
09:57 / 23-11-2024
09:52 / 23-11-2024
09:39 / 23-11-2024
09:21 / 23-11-2024
22:14 / 22-11-2024
21:43 / 22-11-2024
21:18 / 22-11-2024
20:46 / 22-11-2024
20:22 / 22-11-2024
19:52 / 22-11-2024
19:34 / 22-11-2024
19:17 / 22-11-2024
18:41 / 22-11-2024
18:23 / 22-11-2024
17:45 / 22-11-2024
17:13 / 22-11-2024
16:38 / 22-11-2024
ABŞ-ın Tafts Universiteti alimləri ərzaq məhsullarının reytinqini tərtib ediblər.
Müvafiq məqalə “Nature Food” jurnalında dərc olunub.
Qida məhsullarının faydalılıq əmsalı üzərində qurulan siyahının hazırlanmasına üç il vaxt sərf edilib. Bu müddət ərzində alimlər məhsullar üzərində müxtəlif tədqiqatlar aparıblar.
Reytinqdə ən yüksək balı paxlalılar, qoz, fındıq və tumlar alıb. Həmçinin, meyvə və tərəvəzlər, dəniz məhsulları da siyahının yuxarı pillələrində qərarlaşıb.
Ən aşağı bal qazananlar isə şirin desertlər və qəlyanaltılar olub. Ekspertlər məhz sonunculardan uzaq durmağı məsləhət görüblər.
Mənbə: nature.com
Bölməyə aid digər xəbərlər