22:14 / 18-01-2025
18:11 / 18-01-2025
17:39 / 18-01-2025
17:15 / 18-01-2025
16:51 / 18-01-2025
16:45 / 18-01-2025
16:30 / 18-01-2025
16:14 / 18-01-2025
16:00 / 18-01-2025
15:29 / 18-01-2025
15:27 / 18-01-2025
13:35 / 18-01-2025
12:30 / 18-01-2025
12:21 / 18-01-2025
12:17 / 18-01-2025
11:26 / 18-01-2025
11:14 / 18-01-2025
11:10 / 18-01-2025
10:18 / 18-01-2025
10:18 / 18-01-2025
10:13 / 18-01-2025
10:07 / 18-01-2025
22:14 / 17-01-2025
21:46 / 17-01-2025
21:17 / 17-01-2025
21:00 / 17-01-2025
20:45 / 17-01-2025
20:43 / 17-01-2025
20:24 / 17-01-2025
ABŞ-ın Tafts Universiteti alimləri ərzaq məhsullarının reytinqini tərtib ediblər.
Müvafiq məqalə “Nature Food” jurnalında dərc olunub.
Qida məhsullarının faydalılıq əmsalı üzərində qurulan siyahının hazırlanmasına üç il vaxt sərf edilib. Bu müddət ərzində alimlər məhsullar üzərində müxtəlif tədqiqatlar aparıblar.
Reytinqdə ən yüksək balı paxlalılar, qoz, fındıq və tumlar alıb. Həmçinin, meyvə və tərəvəzlər, dəniz məhsulları da siyahının yuxarı pillələrində qərarlaşıb.
Ən aşağı bal qazananlar isə şirin desertlər və qəlyanaltılar olub. Ekspertlər məhz sonunculardan uzaq durmağı məsləhət görüblər.
Mənbə: nature.com
Bölməyə aid digər xəbərlər