21:49 / 23-11-2024
21:18 / 23-11-2024
20:45 / 23-11-2024
20:23 / 23-11-2024
19:42 / 23-11-2024
19:16 / 23-11-2024
18:52 / 23-11-2024
18:18 / 23-11-2024
17:21 / 23-11-2024
16:46 / 23-11-2024
16:00 / 23-11-2024
15:30 / 23-11-2024
14:16 / 23-11-2024
13:19 / 23-11-2024
13:10 / 23-11-2024
12:55 / 23-11-2024
12:50 / 23-11-2024
12:43 / 23-11-2024
11:20 / 23-11-2024
11:14 / 23-11-2024
10:18 / 23-11-2024
10:04 / 23-11-2024
09:57 / 23-11-2024
09:52 / 23-11-2024
09:39 / 23-11-2024
09:21 / 23-11-2024
22:14 / 22-11-2024
21:43 / 22-11-2024
Bəzən yediyimiz məhsulların inqridientinə nəzər yetirdikdə bizə məlum olmayan tərkiblə qarşılaşırıq. Bura şirniyyat məhsullarında istifadə olunan spirt növləri də aiddir.
Bir çoxumuza məlumdur ki, etil spirti həm yanacaq, həm də dezinfeksiyaedici maddə kimi istifadə olunur.
Amma mütəxəssislər bildirir ki, qida məhsullarının tərkibində olan etil spirti orqanizm üçün təhlükəli deyil.
Etil spirtinin adı ilə oxşarlıq təşkil edən metil spirti isə qida üçün nəzərdə tutulmayıb.
İnternetdə də araşdırsaq görərik ki, etil spirti şirniyyat və xəmir məmulatlarında istifadə edilən ətirli vanil mahiyyəti daşıyır. Etilin alınması üçün əsasən şəkər qamışı, çuğundur, qarğıdalı və arpa kimi dənli bitkilər xammal kimi istifadə olunur.
Hər şeyin çoxu zərərdir prinsipinə əsaslanaraq onu da qeyd edək ki, bu spirt növünün də qədərindən artıq istifadəsi qaraciyərin zədələnməsinə səbəb ola bilər.
Ətraflı Baku TV-nin süjetini təqdim edirik:
Bölməyə aid digər xəbərlər